15. mai 2013

Løftebrot mot småkraft

Alle som bygde småkraftverk etter 1. januar 2004 skulle kome med i ordninga med grøne sertifikat. Det var ein del av saka når Bondevik 2-regjeringa utarbeidde sak om grøne sertifikat. Dei rakk ikkje å innføre systemet før dei måtte gå av hausten 2005. Men det behøvde ikkje å bety så mykje, for dei raud-grøne hadde lova det samme. Men tida gjekk, og då dei endeleg fekk på plass sertifikat-ordninga i 2009, så sprang dei frå lovnaden. Då skulle det plutseleg gjelde berre småkraftverk bygd etter 7.september 2009.
Det gjer at mange småkraftverk bygde frå 2004 til 2009, i tiltru til det dei var blitt lova, no slit med store økonomiske problem.
Eg lurar på kvifor den raudgrøne regjeringa gjekk vekk frå lovnaden. Eg lurer også på om det let seg endre, og bli tatt innatt i avtalen med Sverige om grøne sertifikat.
KrF, saman med H,V og FrP, tar saka opp i Stortinget gjennom eit representantspørsmål 21.mai. Eg er spent på svaret. Temmeleg sikker på at fleritalsregjeringa ikkje vil gjere noko med det. Men det er skammeleg, og synd for dei som trudde på dei.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar