14. februar 2010

Muligheter i Gulen

Fredag kveld var det Ungdommens Kulturmønstring. Imponerande nivå på deltakarane. MAKT (som ikkje spelar "bestemormusikk") blir berre betre og betre. Linnea Oppedal fekk talentstipend for pianospel. Og to flotte og flinke jenter (Neverdal og Lihaug) med gitar og nydeleg songstemme gjekk også vidare til fylkesfinalen. Etterpå var det diskotek for ungdom samla frå heile kommunen. Transportmidlar for ungdom gjorde det mogeleg!
Lørdag var eg på Byrknesøy og opna Byrknes Servicesenter. Eit flott næringsbygg med kontor for Byrknes Auto AS. Dei har 33 bilar sjølve og leiger 90 i tillegg. 100 personar i arbeid. Stein Inge Larsen, som er eigar, har pågangsmot og patriotisme som få!! Og det er godt for kommunen. Bygget inneheld også tre leilighetar. To er klare til folk som vil prøvebu øya. På Byrknes er det no ny barnehage og mange billige byggeklare tomter. Og i september kjem siste brua som knyter dei til fastlandet. Dette kan bli den nye, flotte plassen å bu!!
Stein Inge har noko andre burde lære av; vilje til å tilpasse arbeidplassen til den som treng tilrettelegging. Han viste stolt fram ny bil, spesialinnreia for svogeren som er lam. Imponerande!! Bilen er den første i Europa i sitt slag. Det går an!!
På torsdag skal Gulen og Masfjorden Utvikling ha konferanse om mulighetane i området vårt. Det blir spennande. Mykje verdiskaping skjer i Sløvåg, men jammen er det liv andre stader også. Eg gler meg til torsdag, i bygdahuset på Risnes. Mange påmelde og spennande innleiarar. Kom og bli med! Det er mange muligheter i Gulen og Masfjorden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar